ITALIA - SAN MARINO - VATICAN - 12 ZILE

Momentan nu a fost gasita nici o oferta valabila.

Informatii generale

Venetia reprezinta un must-see in materie de turism. Venetia este frumoasa, romantica, veche si cocheta.
Venetia este unul dintre cele mai vizitate orase din lume. Legenda spune că oraşul de pe ape a fost întemeiat odată ce locuitorii din regiunea romană “Venetia et Istria” au început să se mute pe insulele din apropiere pentru a scăpa de migraţiile barbare. Prima menţiune documentară datează din anul 421, iar trei secole mai târziu locuitorii oraşului aveau deja un episcop propriu. Prin secolul al X-lea, Veneţia era deja o putere ce reuşea să cucerească alte regiuni şi să scape de ameninţarea piraţilor. În Evul Mediu şi Renaşterii, Veneţia purta oficial numele de “Serenissima Repubblica”  era o putere impusă la nivel mondial. Poziţia geografică şi legăturile cu Bizanţul au contribuit la expansiunea economică şi teritorială a Veneţiei, oraşul ajungând să controloze o mare parte din coasta Mării Adriatice.
După anul 1453, Veneţia intră însă pe panta descendentă. Este cucerită de francezi, cedată austricilor şi îşi recapătă libertatea abia în în 1866.  Spusă pe scurt, istoria Veneţiei poate fi istoria oricărui oraş. Ceea ce o individualizează este însă situarea ei: pe ape. Aşa că se naşte o întrebare: cum s-a construit oraşul de pe ape? Răspunsul e simplu: cu ajutorul lemnului şi al unor arhitecţi şi constructori pricepuţi. Clădirile Veneţiei de astăzi sunt aşezate pe piloni de lemn, lemn adus de pe continentul european, de pe teritoriile Sloveniei şi Croaţiei de azi. Pilonii au fost aşezaţi foarte aproape unul de celelălalt, iar deasupra lor au fost turnate fundaţiile clădirilor din cărămidă sau piatră.
Din secolul trecut, veneţienii au şi probleme, iar acestea sunt cauzate de modernizări: veneţienii au construit un sistem de captare a apelor pentru a satisface cererea locală, iar Veneţia a început să se scufunde. Acţiunile au fost stopate, dar alte probleme au apărut. Uneori nivelul apei creşte peste limitele admise, iar parterul clădirilor este inundat.
Turnul din Pisa - Turnul înclinat este simbolul emblematic al orașului toscan Pisa, situat în vestul Italiei. Construirea turnului a început în august 1173. După 12 ani de la punerea pietrei de temelie, când construcția ajunsese la etajul al treilea, din cauza proastei calități a solului (noroi argilos și nisip), turnul a început să se încline în direcția sud-est. Construcția are o înălțime de 55,86 de metri, o grosime la bază de 4,09 metri și o greutate de 14.453 tone. Este alcătuit din 14.200 de tone de marmură albă de Carrara și are șapte clopote. Acestea sunt acționate din precauție doar static, numai cu ciocane de impact electromagnetic intern, la ora 12 și înaintea slujbelor religioase.
Vatican - sau Statul Vatican - este un mic stat suveran al carui teritoriu consta dintr-o enclava în orasul Roma, Italia. Întreaga tara este de aproximativ jumatate de kilometru patrat. Statul este condus de catre episcopul Romei, Papa, si astfel poate fi considerat un stat ecleziastic în care functiile înalte sunt ocupate de catre clerici. În zilele noastre, Vaticanul este cel mai mic stat independent din punct de vedere al suprafetei si al numarului de locuitori. Este resedinta teritoriala a Sfântului Scaun, entitatea institutionala reprezentata de catre Papa, episcopul Romei si prin urmare principala resedinta ecleziastica a Bisericii Catolice. Din motive istorice, conducerea statului are o structura unica. Cele mai importante persoane sunt Secretarul de Stat, presedintele comisiei pontificale pentru statul Vatican si Guvernatorul Vaticanului. Acestia, ca toti ceilalti oficiali, sunt numiti si revocati de papa.
Tivoli, fostul Tibur antic, regiune plină de văi, casacade şi grote naturale, preferată acum 2000 de ani de împăraţii şi aristocraţia romana pentru case şi vile de vacanţă. Două vile remarcabile sunt de văzut: Vila d’Este cu spectaculoasele ei grădini şi Vila Adriana, un complex alcătuit din locuinţe, grădini, bazine, statui, lagună artificială şi plajă, coridoare acoperite, insulă privată cu Teatro Maritimo, cel mai mare şi mai costisitor palat din imperiul roman, cu suprafaţa tot atât de mare ca şi centrul Romei, construită de Hadrian în secolul al II lea. Cum bietele noastre picioare erau aproape expirate după tropăială intensă din Roma, am ales-o pe prima.
Vila d’Este nu aparţine antichităţii; cardinalul Ippolto d’Este, fiu al Lucretiei Borgia, nepot de papă şi rudă cu Francisc I al Franţei, a decis renovarea palatului guvernatorului şi amenajarea unei impresionante grădini de inspiraţie antică, în a doua jumătate a secolului al-XVI-lea. Un ansamblu de grote şi statui, terase, fântâni şi jocuri de apă, s-a dovedit a fi un model imitat de mulţi suverani europeni (amintesc aici de Versailles, Palacio Real de la Granja – lângă Segovia, Spania, Herrenhauser Garten din Hanovra, Schonbrunn şi altele despre care vom mai scrie); denumirea de Tivoli a devenit sinonim cu parc relaxant, deschis publicului şi o regăsim im mai multe locuri din Europa.
Palatul  are o biserică şi o curte interioară cu arcade şi  fântâna lui Venus; în timpul vieţii cardinalului, colecţionar de statui antice, aici se întâlneau scriitori, poeţi şi muzicieni. O viaţă de curte fastuoasă se derula într-un decor fastuos: pereţii erau împodobiţi cu tapiserii flamande şi panouri din piele spaniolă decorate cu aur şi argint; ulterior pereţii s-au pictat. În timp statuile antice s-au dispersat, sălile sunt goale. Au rămas însă decoraţiunile plafoanelor şi bogatele fresce ce înfăţişau nu numai scene alegorice, scene mitologice şi scene de vânătoare frecvente în multe alte palate europene ci şi minunate peisaje din regiune, delicat colorate; verdele argintiu sau culoarea frunzelor de măslin predominau. Unele fresce îşi mărturisesc vechimea, culorile lor şi-au pierdut parcă puterea iar eu sper ca restaurările în curs de desfăşurare să nu le facă prea vii şi să le răpească aura poetică. În unele saloane false tapiserii povesteau despre originea mitologică a Tiburului – cel al metamorfozelor figurii mitologice Ino este foarte interesant ca şi Salonul Fântânii în care zeii benchetuiesc deasupra unei fântâni decorată cu mozaicuri, emailuri şi două cariatide. Grădina este şi ea imortalizata într-o frescă înfăţişând fântâna centrală.
De la o terasă pătrată se deschide priveliştea grădinii; în grote bazorelifuri şi stucaturi au fost roase de timp prin unele părţi, mozaicurile au supravieţuit ca şi majoritata zeităţilor – statui. Jeturi de apă ţâşnesc din dragoni, personaje mitologice sau ţevi subţiri, o cascadă artificială se revarsa despletită peste un bazin oval, căderi de apă în trepte mărginite de coloane albe lichide (Fântâna lui Neptun), chiparoşi uriaşi se înşiră pe alei, pulberi de stropi fac curcubee, totul susură, foşneşte, iar orga pneumo-hidraulica (mecanism acţionat numai de aer şi apă) cântă! 

;
Incarca datele

Itinerariu

Ziua 1 - Locatie: VENETIA
Ziua 1 – Miercuri, intalnire la ora 12.30 cu ghidul la Aeroportul Otopeni - check in Alitalia pentru destinatia Milano. Decolare la ora 14.30. Sosire la ora 15.45. Transfer pe autostrada (Milano-Verona). Cazare in zona Padova - Venetia.
Ziua 2 - Locatie: VENETIA
Ziua 2 (mic dejun). In Venetia, deplasare cu vaporasul (Piata Tronchetto, Canal Giudeca, Piata San Marco si retur). Se viziteaza : Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Piazza si Bazilica San Marco si plimbare pietonala pe Canale Grande pana la Podul Rialto. Optional (cu vaporasul) la Murano si Burano. Ora 20.30 - plecare din Piata Tronchetto. Cazare in zona Padova – Venetia.
Ziua 3 - Locatie: VERONA
Ziua 3 (mic dejun). In Verona (90 min) se viziteaza : Palazzo Capuleti, Balconul Julietei, Piata Bra si Amfiteatrul roman. In MILANO se viziteaza: Castelul Sforzesco (exterior), Domul, Piata Opera “SCALA” cu statuia lui Leonardo Da Vinci si Galeriile Vittorio Emanuele. Timp liber. Ora 20.30-deplasare cu autocarul la hotel. Cazare in Milano.
Ziua 4 - Locatie: MILANO
Ziua 4 (mic dejun). Deplasare pe traseul Lacul Como (popas)-Lacul Lugano (popas)-Varese-Lacul Maggiore (popas). Cazare in Milano.
Ziua 5 - Locatie: TORINO
Ziua 5 (mic dejun). In Torino (90 min)-vizita Domul San Giovani cu GIULGIUL lui ISUS CRISTOS si (exterior) Palazzo Reale si Palazzo Madama. In Genova – vizita (90 min) Catedrala San Lorenzo si Casa Cristofor Columb (situata in orasul marinaresc).Vizita TURNUL din PISA (90 min.). Cazare in Florenta.
Ziua 6 - Locatie: FLORENTA
Ziua 6 (mic dejun).Vizita in FLORENTA: Piazza della Signoria,Palazzo Vecchio,Domul,Biserica Santa-Croce (mor-mintele lui Galileo Galilei, Michelangelo, Rossini), Ponte Vecchio. Timp liber. Sugestii: vizita muzee- Galeria Uffizzi, Palatul Pitti, Gradina Boboli. Ora 19 - deplasare pe autostrada (Florenta–Bologna). Cazare in zona Forli–San Marino.
Ziua 7 - Locatie: PERUGIA
Ziua 7 (mic dejun). Popas in statiunea Rimini si vizita SAN MARINO. Cazare in zona Perugia.
Ziua 8 - Locatie: NAPOLI
Ziua 8 (mic dejun). In Assisi (oras sfant) se viziteaza Basilica Sf. Francisc (cele 2 biserici suprapuse, frescele lui Giotto, mormantul Sf. Francisc). Cazare in zona Napoli - Pompei.
Ziua 9 - Locatie: ROMA
Ziua 9 (mic dejun). La POMPEI- vizita orasul ingropat de eruptiile vulcanului VEZUVIU. Croaziera in Insula CAPRI. In Napoli-vizita: Piata Plebiscitului, gara maritima si in exterior Palatul regal si Teatrul San Carlo. Cazare in Roma.
Ziua 10 - Locatie: ROMA
Ziua 10 (mic dejun). Se viziteaza Piata San Pietro (Basilica), VATICAN (Muzeul, Capela Sixtina, Catedrala) si in 30 min. Castelul Sant Angelo. Ora 17 – vara/ ora 16 – toamna, tur (3 ore) pietonal cu ghid pe traseul : Piata Del Popolo, Piata Spaniei, Fontana di Trevi, Pantheonul, Piata Venezia, Columna lui Traian si Capitoliul. Cazare in Roma.
Ziua 11 - Locatie: ROMA
Ziua 11 (mic dejun). Se viziteaza Complexul Colosseum – Palatin - Forumul roman. Timp liber. Cazare in Roma.
Ziua 12 - Locatie: ROMA
Ziua 12 – Duminica (mic dejun). Deplasare la TIVOLI –vizita Vila D’este. Transfer la aeroport. Decolare la ora 21.30. Aterizare la Otopeni, luni, la ora 00.40.

Date plecare:Notice: Undefined property: App\Hotel::$booking_filter in D:\webroot_webcloneB\webcloneb_clients\demo.webclone.ro\views\circuit.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\webroot_webcloneB\webcloneb_clients\demo.webclone.ro\views\circuit.php on line 98

Doriti mai multe detalii?

Tel:

0723456789

Email:

bogdan@oceania.ro

Trimite unui prieten

De la:
Catre: